plaatsbeschrijvingen

Wanneer u gaat bouwen of verbouwen -> Plaatsbeschrijving voor AANVANG WERKEN


Een plaatsbeschrijving voor aanvang van de bouwwerken wordt opgemaakt in opdracht van een architect, bouwheer, buur of aannemer. Deze is van belang en moet nauwgezet opgemaakt worden om aan te kunnen tonen dat eventuele schade aan de aanpalende panden al dan niet het gevolg is van de werken.


Wanneer er door de aannemer of bouwheer een ABR-polis (alle bouwplaats risico-polis) is afgesloten voor het bouwen van een nieuwbouw of voor afbraak van een oude woning, verplicht de verzekeringsmaatschappij de nodige plaatsbeschrijvingen op te maken om latere discussies te vermijden tussen de verschilende partijen.


De plaatsbeschrijving dient uitgevoerd te worden VOOR de aanvang van de werken en kan na elke fase gedurende het bouwproject opnieuw gedaan worden als dit noodzakelijk zou zijn.

Na het beƫindigen van de werken, kan er opnieuw een plaatsbeschrijving opgemaakt worden van de aanpalende woningen om zo ook later niet aansprakelijk kunnen gesteld te worden voor geleden schade en om discussies te voorkomen.


Voor bijkomende informatie of een offerte, twijfel niet mij te contacteren.